Wyjątkowy smak Raffaello od teraz dostępny w nowym formacie czekolady.
Odpakuj ją i pozwól sobie na chwile słodkiej przyjemności.

Kokos i migdał

Wyśmienite kremowe nadzienie z chrupiącymi kawałkami migdałów i kruchymi wiórkami kokosowymi, zamknięte w jedwabistej białej czekoladzie – chwile przyjemności gwarantowane.

Krem

Nowa czekolada Raffaello jest wyrazem dbałości o każdy detal: pod jedwabistą białą czekoladą kryje się wyśmienite kremowe nadzienie. Daj się skusić.

Opakowanie

Biała czekolada z kokosem i migdałem - 90g

Czekoladę należy przechowywać w chłodnym i ciemnym miejscu, w temperaturze ok. 18°-22°C, z daleka od źródeł ciepła, światła i wilgoci. Lodówka nie jest odpowiednim miejscem do przechowywania czekolady ze względu na dużą wilgoć (wilgoć może powodować powstawanie cukrowego nalotu na powierzchni czekolady). Jeżeli musisz włożyć czekoladę do lodówki, umieść ją w hermetycznym pojemniku lub zawiń w podwójną warstwę folii. Po wyjęciu czekolady z lodówki odczekaj 15 minut – o ile jesteś w stanie się powstrzymać – aż osiągnie temperaturę pokojową.

Składniki: Cukier, tłuszcz kakaowy, odtłuszczone MLEKO w proszku, wiórki kokosowe 10,5%, olej palmowy, SERWATKA w proszku, MIGDAŁY 3%, nadzienie kokosowe w proszku (zawiera MLEKO) 2%, odwodniony tłuszcz MLECZNY, emulgator: lecytyny (SOJA); aromaty. Składniki kakao: 20%

Może zawierać ORZECHY LASKOWE, ORZECHY WŁOSKIE, ORZECHY NERKOWCA, ORZECHY PEKAN, ORZECHY BRAZYLIJSKIE, PISTACJE, ORZECHY MAKADAMIA.

tabela wartości odżywczych

Nasze zobowiązanie dotyczące jakości i zrównoważonej produkcji kakao

Nasza jakość

Troska o jakość leży u podstaw każdej czekolady Raffaello. Prowadzimy drobiazgowe kontrole jakości i regularne degustacje, aby każda czekolada Raffaello gwarantowała chwile słodkiej przyjemności.

Nasze kakao

Kakao to ważny składnik czekolad Ferrero. Aby zagwarantować wysoką jakość naszych czekolad, przywiązujemy wagę do naszego kakao i upraw, z których je pozyskujemy. Ferrero angażuje się w każdy etap produkcji kakao, aby wraz ze swoimi partnerami zagwarantować, że kakao spełnia wysokie standardy firmy, dążąc do podnoszenia środowiskowego i społecznego zrównoważenia produkcji kakao.

Według stanu na styczeń 2021 roku 100% kakao w produktach Ferrero jest pozyskiwane za pośrednictwem wiodących jednostek certyfikujących oraz innych niezależnych organizacji, np. Rainforest Alliance (UTZ) czy Fairtrade.

Nasze opakowania

Czekolady Raffaello są pakowane hermetycznie w folię aluminiową, a następnie w kartonik, by chronić smak i jakość czekolady.

Folia z kompozytu aluminiowego pokryta jest cienką warstwą tworzywa sztucznego, które zapewnia szczelną barierę wokół czekolady. Aby uzyskać informacje na temat prawidłowego sposobu utylizacji materiału, należy skontaktować się z lokalnym organem ds. recyklingu*.

Kartonik jest wykonany z papieru na bazie włókien pierwotnych. Papier i tektura wykorzystywane przez Ferrero pochodzą w 100% z certyfikowanych lasów. Kartonik można wyrzucić do odpadów papierowych.

Zalecamy, aby zawsze zapoznać się z lokalnymi wytycznymi dotyczącymi segregacji materiałów opakowaniowych.

Grupa Ferrero zobowiązała się, że do 2025 roku zapewni możliwość ponownego użycia, recyklingu lub kompostowania wszystkich swoich materiałów opakowaniowych. Dowiedz się więcej o zobowiązaniu Ferrero dotyczącym opakowań.

*Kompozyt aluminiowy nie jest dopuszczony do recyklingu w USA i Kanadzie. We Włoszech, Niemczech, Francji i Wielkiej Brytanii można go wyrzucać razem z odpadami metalowymi.